Kan du massere din hest med en massagepistol? Ja!

Er det okay at massere din hest med en massagepistol? Svaret er ja. At massere din hest er en fantastisk måde at vedligeholde din hests muskler. Som hos mennesker øges hestens blodcirkulation i takt med at musklen masseres, hvilket fører til en hurtigere restitution. Vi anbefaler, at du konsulterer en specialist, før du masserer.

Kan man massera en häst med massagepistol? Ja! Massagepistolen Active Pro 3 passar perfekt för hästmassage.

Inden du starter, er det vigtigt, at den hest, du masserer, har tillid til dig. Heste er flygtninge, der flygter fra deres farer for at overleve. Omhyggeligt at vænne hesten til massagepistolen er et must, både for din sikkerhed men også for at hesten har det godt og værdsætter det du laver. Da Active Pro 3 har 20 forskellige niveauer at vælge imellem, kan du med fordel starte på det laveste og gradvist øge niveauet, efterhånden som hesten bliver mere komfortabel. 

Fordele ved at bruge en massagepistol:

  • Påvirker hestens bevægelighed positivt
  • Forhindrer skader ved opvarmning
  • Reducerer rastløshed og stress
  • beroliger nervøse heste 
  • Gør hesten mere fleksibel og øger bevægelsesområdet
  • Slip triggerpunkter i hestens led
 

Tid til massage

Når det er tid til at massere hesten, så lad hesten se, lugte og stifte bekendtskab med massagepistolen, når den er slukket. Hvis du har en hest, der normalt er lidt bange og har svært ved at skære, kan du for eksempel starte massagepistolen et par sekunder ad gangen og gentage dette et par gange, indtil hesten vænner sig til det.

Når hesten føler sig tryg, starter du på det laveste niveau, præcis det du gør når du masserer dig selv. Bevæg massagepistolen op og ned i langsomme bevægelser, indtil du er færdig med alle muskelgrupper. Det er vigtigt, at du hele tiden aflæser din hest og skulle den vise det mindste ubehag, så stop massagen med det samme. Massage aldrig din hest i mere end 2 minutter ad gangen. Vil du dykke ned i, hvordan dybdebølgemassage virker på heste, kan du læse mere HER.
Tilbage til blog